top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από την επιχειρηματική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης σημείωσε η δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των μελών της «Ελληνικής Επιχειρηματικής Λέσχης Τουρκίας» (ΕΕΛΤ)οΠρέσβυς της Ελλάδας στην Τουρκία, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κ. Χρήστο Σταμπουλόπουλο.


H ΕΕΛΤ ιδρύθηκε το 2022και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα, με την φιλοδοξία να αποτελέσει έναν «συνδετικό κρίκο» μεταξύ επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών από την Ελλάδα και την εδώ ομογένεια που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, προσελκύοντας, ταυτόχρονα, και Τούρκους επιχειρηματίεςαπό την Τουρκία με επενδυτική παρουσία ή συνεργασίες στην Ελλάδα.


Καλωσορίζοντας τους πολυπληθείς εκλεκτούς προσκεκλημένους, ο Πρέσβυς κ. Χριστόδουλος Λάζαρης επισήμανε ότι η λειτουργία της Λέσχης αποσκοπεί στην δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των μελών της, με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού διαλόγου, την αλληλοενημέρωση, την προώθηση διμερών συνεργασιών,καθώς και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στο τρέχον αρχικό στάδιο, η λειτουργία της ΕΕΛΤ υποστηρίζεται από το Γραφείο ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε επόμενο στάδιο, ωστόσο -όπως επισήμανε ο κ. Πρέσβυς-στόχος είναι να δοθεί στην πρωτοβουλία νομική μορφή και η ευθύνη λειτουργίας της Λέσχης να αναληφθεί πλήρως από τα μέλη της.


Λαμβάνοντας το λόγο, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας χαιρέτισε το ενδιαφέρον συμμετοχής της επιχειρηματικής κοινότητας στις δραστηριότητες της ΕΕΛΤ και εξέφρασε την δέσμευση και αμέριστη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου στην προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.


Τέλος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κ. Χρήστος Σταμπουλόπουλος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Γραφείου να συνδράμει την ΕΕΛΤ σε κάθε μελλοντική της δράση, όπως ηδιοργάνωσηθεματικών εκδηλώσεων, ημερίδωνκαι εργαστηρίων (workshops) οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με συμμετοχή προσκεκλημένων τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή στην ΕΕΛΤ μέσω του ιστοτόπου της (https//hellenicbct.com).


Comentários


bottom of page